BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 24, 2010

cocoa collogen sendayu tinggi
Hari ni saya nak kongsi satu lagi barangan Sendayu Tinggi yang saya guna. Coca Collogen Shake yang merupakan serbuk minuman perasa koko khusus untuk menjana kologen di setiap tubuh badan kita. Jika anda semua masih belum tahu, saya di fahamkan (dari hasil bacaan kedokteraan pakar kulit) kologen adalah salah satu item yang berfungsi untuk menganjalkan kulit kita. Terdapat beberapa bahagian yang mengandungi banyak kologen :-
  1. Muka
  2. breast (wanita)
  3. punggung
Sebab itu, bila usia makin meningkat... 3 bahagian tersebut akan menjadi juara terlebih dahulu untuk menjadi kendur dan berkedut.

Cocoa collogen ini adalah makanan tambahan untuk membantu kologen terus terbina di bawah tisu2 kulit kita.

((Saya seorang yang sangat ringkas, tidak suka bermakeup tebal dan tidak suka  berejam di hadapan cermin, Dengan
Foundation flawness sendayu tinggi dan cocoa collogen banyak membantu saya untuk tetap menjadi seorang yang  sangat ringkas))

Saya mula dikenalkan dengan produk ini pada pertengahan 2008, masa tu suami saya dapat hadiah sempena merasmikan industri desa. Memandangkan saya seorang yang alergik Milo yang boleh mengakibatkan mengantuk, Cocoa collogen saya jadikan Minuman Panas setiap pagi. Masa tu saya tak tahu langsung produk tersebut adalah daripada sendayu tinggi, hingga saya sendiri kena beli dan mencari-cari produk tersebut di kios jualan produk kecantikan Idaman (Perling Mall) , di situlah penjual tersebut memaklumkan ia adalah produk Sendayu Tinggi.


Dalam bungkusan yang baru. Rasanya dulu macam lain. Harga RM26 ++
BERSAMA SENDAYU TINGGI - Di majalah rapi dan Mingguan Wanita

Mingguan Wanita 10-16 September


Booklet Sendayu Tinggi 3-9 September 2010

majalah rapi 3-9 September 2010
WHITENING SENDAYU TINGGI FOUNDATION -Edisi Flawless Skin


Memiliki kulit yang cerah memerlukan penjagaan yang tersangat rapi. Pengabaian mengakibat masalah kulit seperti JERAGAT akan mudah bertamu ke permukaan kulit. Untuk merawatinya bukanlah satu perkara yang mudah. Jadi sebelum parah lebih kita Cegah. 

Rata-rata rakyat malaysia sinonim dengan masalah jeragat. Anda boleh cubaWhitening Foudation daripada Sendayu Tinggi kerana ia mengandungi SPF (UV Protection) yang sangat tinggi. Selain berfungsi sebagai UV protection ia mampu memudarkan jeragat dan membantu mencerahkan kulit.

Saya telah menggunakan produk ini sejak May 2010. Setakat ini kulit saya serasi dengan produk tersebut dan ini hasilnya......
Percaya atau tidak saya hanya menggunakan foundation tersebut tanpa di alas dengan apa2 bedak lagi.
Saya hanya cuma layangkan blusher sedikit di pipi saya.. mudahkan.

Cara penggunaan
 1. Semasa mahu ke pejabat - saya akan lapiskan 3 lapis foundation tersebut. Sebab kuar kerja dan ada cahaya matahari

2. Selepas solat zohor - saya hanya kenakan selapis sahaja..sebab balik kerja matahari dah tak de

3. Di rumah - saya tetap pakai. sebab saya masak.. bahang masak boleh mengudang jeragat sebenarnya. Jadi sebagai pelindungan saya lapiskan foundation tersebut. lagipun wajibkan berdandan untuk suami di rumah.

HARGA CUMA RM32.00

selamat mencuba~

p/s ; sekiranya ada yang tidak sesuai dengan pemakaian.. cuba dapatkan khidmat dokter~